Jump to content
zamie25

Engine start blocked by immobilizer

Recommended Posts

Good day guys so my car stood outside in the rain a few days back and wen i got to the car i found that my ignition was on and my keys was in my hand when i removed the number 14 fuse my ignition wen off and i could then proceed to turn the ignition on with my keys.

After this my car wouldnt start until i took the battery rerminals off and did the 15 sec ecu reset there after it would start but if i switch the car off it wouldnt start again until i donthe reset again when i scan my car using vag com i get engine start blocked by immobilizer and when i scan my immobalizer i get that my ecu is intermittent any help on this one guys

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought it was possible to bypass the immobiliser. Someone on here offered to bypass mine. There are instructions how to do it online. The immo is behind the drivers side air vent and it involves swapping 2 wires over and disconnecting another 2. Seems fairly easy. Google it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vr6 starts the first time and drives 

When I switch it off and start again it starts and cuts off. until I disconnect the battery for 10mins and reconnect. 

Then the car will start again for the first time 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ecu was decoded with a chip done in my area of s.a.

The car was working fine with the immo off for a long time and all of a sudden I had this issue. 

Immo box has been and is disconnected 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×