Jump to content

lateral acceleeration sensor


Recommended Posts

i reset it with a mates vagcom twice but it doesnt dissapear. Does anybody know how to recode it?

4 Faults Found:

01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)

57-00 - Electric Circuit Failure

01044 - Control Module Incorrectly Coded

35-10 - - - Intermittent

01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)

27-10 - Implausible Signal - Intermittent

00538 - Reference Voltage

57-10 - Electric Circuit Failure - Intermittent

Here are the faults...

Cheers

Link to post
Share on other sites

ive got the same problem my esp light stays on and my ABS light is also on.

mine comes up with code that the abs in incorrectly coded but i had a guy at vw put it on the vag com and he said its that acceleration sensor causing the problem its a black box screwed to a thin bar/bracket i think under the steering colum.

Link to post
Share on other sites

if you take off your panel under the steering wheel, rest your head on the pedals and look up you'll see a small box wrapped in bronze looking metal, attached to the steering column. This is your g200 latt acc sensor. there is also a bigger sensor attached- this is your yaw sensor. However i am no expert and have only come across this through research into my own problem.

Link to post
Share on other sites
  • 13 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...